Πληροφορίες - Πρόγραμμα Λειτουργίας Εξωτερικών Ιατρείων

Σκοπός της λειτουργιάς των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων είναι η εξυπηρέτηση σας ως εξωτερικού ασθενή.


Έχετε τη δυνατότητα να εξετασθείτε από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και να διενεργηθούν σε σας παρακλινικές εργαστηριακές εξετάσεις στα διάφορα εξειδικευμένα τμήματα του Νοσοκομείου.


Η επίσκεψη στα Εξωτ.Ιατρεία δεν χρεώνεται.


Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστικό φορέα σας για το αν θα καταβάλετε χρήματα και σε τι ποσοστό για την διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων.


Για να αποφύγετε άσκοπες χρεώσεις να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας ή το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο θεωρημένο από τον ασφαλιστικό σας φορέα η όποιο άλλο έγγραφο θεωρείται απαραίτητο (πχ απόφαση Υγ. Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας).


Τα τακτικά ιατρεία στελεχώνονται από νοσηλεύτριες και τους ιατρούς κάθε ειδικότητας. Λειτουργούν ιατρεία όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου. Σκοπός των ιατρείων είναι η τακτική εξέταση ασθενών, η λήψη αιματολογικών και βιοπαθολογικών εξετάσεων, συνταγογράφηση, επανεξέταση, τακτικές εισαγωγές ασθενών στα τμήματα και πρόληψη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της διατμηματικής συνεργασίας, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν τις επιστημονικές τους υπηρεσίες για διάγνωση ή θεραπευτική αγωγή σε ασθενείς με συναφείς νόσους σε όποιο τμήμα ή κλινική ή ιατρείο τους ζητηθεί η συνδρομή τους.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

- Σκοπός του Ιατρείου είναι η προετοιμασία γονέων για τον μελλοντικό τους ρόλο και η εξασφάλιση πλήρους προετοιμασίας για τον φυσικό τοκετό.


ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Εξέταση ασθενών

- Εκτελείται Συνταγογράφηση


ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

- Εκτελείται Συνταγογράφηση

- Ενδοσκοπήσεις Ανωτέρου και Κατωτέρου πεπτικού (ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ KLEAN-PREP


ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Εκτελείται συνταγογράφηση.

- Γίνεται προληπτικός έλεγχος και εκτίμηση συναφών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.

- Πραγματοποιούνται τακτικοί καρδιολογικοί έλεγχοι στα τμήματα Υπερηχογραφίας, κόπωσης και ανάλυσης καρδιακού ρυθμού.


ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Εκτελείται συνταγογράφηση.

- Γίνεται προληπτικός έλεγχος και εκτίμηση συναφών παραγόντων κινδύνου.

- Ταυτόχρονη λειτουργία του Διαβητολογικού Ε.Ι.


ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ/ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Γίνεται προληπτικός έλεγχος και οικογενειακός προγραμματισμός σε εξωτερικούς ασθενείς.

- Παρακολούθηση γυναικών σε κύηση καθόλα τα στάδια. Παραπομπή σε εξειδικευμένα κέντρα για εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που δεν πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο (π.χ. αυχενική διαφάνεια, έλεγχος Β επιπέδου κλπ.)

- Πραγματοποιούνται τακτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι


ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Εκ των τηρουμένων στοιχείων, εξετάζονται περίπου 5.200 ασθενείς το χρόνο.

- Γίνεται προ και μετεγχειρητική εξέταση των ασθενών, αφαίρεση γύψων κ.ά.

- Εκτελείται συνταγογράφηση.


ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

-Εξέταση εξωτερικών ασθενών για διερεύνηση ουρολογικών νόσων.

-Παρακολούθηση ουρολογικών ασθενών με χρόνια προβλήματα.

-Επανεξέταση ασθενών μετά από ενδοσκοπική ή χειρουργική παρέμβαση.

-Εφαρμογή ενδοκυστικών χημειοθεραπειών και ανοσοθεραπειών.


ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Τα ειδικά ιατρεία Βυθού και Γλαυκώματος λειτουργούν στην Κλινική από 10ετίας (1 φορά την εβδομάδα) και παρέχουν υψηλής στάθμης υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και ξεχωριστό Παιδοοφθαλμολογικό Ιατρείο.

Το ιατρείο Βυθού παρουσιάζει πληρότητα 100% στα προκαθορισμένα ραντεβού. Πέρα από την εν γένει παρακολούθηση των περιστατικών, προσφέρεται η δυνατότητα για φλουοροαγγειογραφία, θεραπείες με laser (Σ.Δ., θρομβώσεις, περιχαρακώσεις ρωγμών) και ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις φαρμάκων.

Το ιατρείο Γλαυκώματος παρουσιάζει πληρότητα 80% στα προκαθορισμένα ραντεβού. Πέρα από την εν γένει παρακολούθηση των περιστατικών, προσφέρεται η δυνατότητα εξέτασης των οπτικών πεδίων, παχυμετρίας κερατοειδούς και θεραπευτικών επεμβάσεων όπως η laser τραμπεκουλοπλαστική και η laser ιριδοτομή. Το μηχάνημα του YAG Laser χρησιμοποιείται επίσης συχνά για την αντιμετώπιση δευτερογενών καταρρακτών.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

- Πραγματοποιείται προ-μετεγχειρητικός έλεγχος των ασθενών.

- Εκτελείται συνταγογράφηση.

- Πραγματοποιούνται μικρές παρεμβατικές ιατρικές πράξεις, όπως χειρουργικός καθαρισμός σε έλκη.

- Εκτελούνται κοπές ραμμάτων.

- Εξετάζονται ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, που χρήζουν συντηρητική αντιμετώπιση προ χειρουργικής επέμβασης.


ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Λειτουργεί εξωτερικό Νεφρολογικό Ιατρείο, όπου παρακολουθούνται πλέον των 500 χρονίως πασχόντων Νεφροπαθών, (ο αριθμός έχει αυξηθεί τα τελευταία 3 χρόνια), και ασθενών με αρτηριακή υπέρταση.

-Επιπλέον, εξυπηρετεί τις κλινικές του Νοσοκομείου με συμβουλευτικές νεφρολογικές εξετάσεις και περιθάλπει νεφρολογικά   πάσχοντες, στα πλαίσια της Παθολογικής κλινικής.


ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ

-Διενεργούνται τακτικά εξωτερικά ιατρεία με προγραμματισμένα ραντεβού.

-Παρακολούθηση ασθενών με χρόνια προβλήματα.

-Επανεξέταση ασθενών προ- μετεγχειρητικά ή μετά από νοσηλεία.


ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Εκτελείται συνταγογράφηση φαρμάκων

Τακτική παρακολούθηση χρόνιων πνευμονολογικών ασθενών

Εφαρμογή σπιρομέτρησης

Κατά περίπτωση έλεγχος διαταραχών αναπνευστικής λειτουργίας στον ύπνο.

Παρακολούθηση πνευμονολογικών ασθενών που νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου (το 30-40%, μέχρι και το 50% τους χειμερινούς μήνες, των ασθενών της Παθολογικής κλινικής, νοσηλεύονται για παθήσεις του αναπνευστικού), καθώς και σε ασθενείς υπό προεγχειρητικό έλεγχο, κατά περίπτωση.


ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

-Στον ψυχιατρικό τομέα λειτουργούν:

  1. Τακτικό Ψυχιατρικό ιατρείο με περίπου 3.000 επισκέψεις τον χρόνο
  2. Διασυνδετική ψυχιατρική με τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου

-Εκτελούνται συνταγογράφηση, ψυχιατρική εκτίμηση, παραπομπή σε δομές ψυχικής υγείας.


ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Δερμοαντιδράσεις και αντιφυματικός εμβολιασμός σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Ν. Κορινθίας,

Εκτέλεση δερμοαντιδράσεων σε αιμοκαθαιρόμενους ΜΤΝ, σε παιδιά στον καταυλισμό Αθίγγανων Εξαμιλίων και σε τροφίμους Οικοτροφείου ψυχ. ασθενών,


ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ε.Ι.

Μετά από επίπονη και χρονοβόρα προσπάθεια, καθιερώθηκαν εξωτερικά ιατρεία του Κυτταρολογικού εργαστηρίου.

Τα Εξωτερικά ιατρεία διενεργούνται επί σειρά ετών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μεσημέρι με σκοπό την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων γυναικών.

Πραγματοποιείται μαζικός προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε ευρεία κοινωνική κλίμακα ενώ διενεργείται Follow up υποομάδων χειρουργημένων γυναικών καθώς και των γυναικών με προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Το Γραφείο Ψυχολόγου λειτουργεί καθημερινά και αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υιοθετώντας έγκριτες επιστημονικές και δεοντολογικές προδιαγραφές. Προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης τόσο στους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου, όσο και στους εργαζόμενους σε αυτό κατά περίπτωση. ν αρμόδιο ιατρό. Τακτική αναθεώρηση του προγράμματος διατροφής.

Τα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου λειτουργούν Δευτέρα εως Παρασκευή με προγραμματισμένα ραντεβού από 7:30 έως 14:30.(για τις ακριβείς ημέρες και ώρες κάθε ιατρείου ενημερωθείτε από το σχετικό πίνακα στο τέλος της σελίδας).


Ραντεβού μπορείτε να κλείσετε στη Γραμματεία που βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτιρίου ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 2741-3-61600 και 2741-3-61601, εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30πμ έως 14:30μμ.


Από 1/7/2019 το Νοσοκομειο μας εντάχθηκε στην υπηρεσία "Ηλεκτρονικών Ραντεβού" της ΗΔΙΚΑ, δίνοντας στους πολίτες την εναλλακτική δυνατότητα να κλείνουν εντελώς δωρεάν ηλεκτρονικά ραντεβού, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η καταχώριση ραντεβού πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του TAXIS της ΑΑΔΕ ή με τα στοιχεία πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα οποία παραλαμβάνονται από τον οικογενειακό ιατρό

Κλικάρετε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα Λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων